Het Picasse communicatieplatform is een zeer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar systeem voor urgente communicatie. Het systeem wordt sinds 2001 ingezet voor situaties waarbij de snelheid van handelen essentieel is en de belangen groot zijn.

Eenvoudig en snel alarmeren in geval van verstoringen, incidenten & calamiteiten.

Met Picasse is het mogelijk handmatig en automatisch berichten te sturen naar (groepen) ontvangers. Voor de ontvangst van berichten maakt Picasse zoveel mogelijk gebruik van generieke communicatiemiddelen, zoals mobiele telefoons. Hierbij wordt de communicatie op onderscheidende en met sterk verhoogde attentiewaarde aan de ontvanger kenbaar gemaakt.
De berichten kunnen als tekst en- spraakbericht over zowel het publieke- als het bedrijfsnetwerk eenvoudig en snel verzonden worden. Hiermee is iedereen met een (mobiele) telefoon snel, overal en zeker te bereiken. De verzender ziet na het verzenden in één oogopslag wie het bericht ontvangen, gelezen en beantwoord heeft. Wanneer direct overleg wenselijk is, dan biedt het systeem de mogelijkheid om met één simpele handeling een telefonische vergadering op te zetten met de relevante personen. Dit werkt zeer snel en effectief in kritieke situaties.

Flexibele inrichting en aansluiting van alarmeringsbronnen.

Alarmeren is standaard mogelijk via de webapplicatie, waarbij de beschikking over een standaard PC met internet en GSM telefoons volstaat. Voor organisaties met uitgebreidere wensen en eisen zijn er tal van alarmeringsmogelijkheden. Bijvoorbeeld middels een speciaal ontwikkeld aanraaksysteem. Deze werkt autonoom en blijft functioneren bij lokale uitval van internet – en stroomvoorziening. Daarnaast is het mogelijk te alarmeren vanaf mobiele telefoons/applicaties, tablets en via fysieke knoppen. Tot slot kunnen lokale veiligheids- en bedrijfskritische systemen aangesloten worden op het communicatieplatform door het gebruik van direct inzetbare koppelingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het koppelen van brandmeldcentrales, beveiligingssystemen en bedrijfskritische servers.

Eenvoudig beheer via internet.

Het systeem is zodanig ingericht dat het beheer van gebruikers, groepen, ontvangers, berichten en aangesloten systemen eenvoudig uitgevoerd kan worden via een webapplicatie. Het toekennen van gebruikersrechten kan door de beheerder worden bepaald. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk gebruikers aan te maken met uitsluitend verzendrechten of met uitsluitend beheerrechten van toegewezen groepen of systemen.