Android

Hieronder vind je informatie om je te helpen bij het gebruik van de Picasse Android App.
Of kies voor de beknopte handleiding.
Inhoudsopgave

Voordat je begint…

• Zorg ervoor dat je met het juiste mobiele telefoonnummer als contact in Picasse geregistreerd bent.
  • Zorg ervoor dat je bij Play Store bent geregistreerd en je je inloggegevens bij de hand hebt.
  • Zorg ervoor dat Wi-Fi AAN staat.
  • Zorg ervoor dat jouw Android versie up-to-date is (laatste updates zijn gedaan).

De Picasse app installeren

1. Open de app Play Store op je telefoon

• Ga naar de app Play Store op je telefoon.
  • Open de Play Store.

2. Zoek naar de Picasse app

• Druk op het zoekveld.
  • Vul Picasse ontvanger in.

3. Download en open de Picasse app

• Druk op Download.
  • Druk op open als de app gedownload is.

4. Voer je telefoonnummer in

De app start.

• Vul je telefoonnummer in en druk op verifieer.

Let op: gebruik +31 zonder 0

De internationale code bevat geen 0 tussen de landcode en het telefoonnummer.

Bijvoorbeeld 0612345678 wordt (+31) 612345678.

5. Voer de code in

Binnen enkele seconden ontvang je een SMS met daarin een 6 cijferige code.

• Druk op vul de code uit de SMS in en druk op Verifieer.

De autorisatie-sms is 20 minuten geldig!

6. Activeer locatie

De App vertoont informatie m.b.t. Geo-fencing.

• Druk op activeer locatie.

7. Kies de juiste toegangsinstelling

Om goed te kunnen werken heeft de app toegang nodig tot uw locatie voorzieningen.

• Kies voor de optie tijdens gebruik van de app.

8. Ga naar instelling om de juiste locatie permissies in te stellen

De app heeft altijd toegang nodig tot de locatie diensten.
De app vertoont een bericht om de juiste locatie permissies in te stellen.

• Ga naar instellingen op je telefoon.

Let op: Als je op annuleren hebt gedrukt, ga dan naar instellingen.

9. Zoek naar apps in de instellingen

• Druk op Apps.

10. Zoek naar Picasse Receiver in apps

• Druk op de app Picasse Receiver.

11. Ga naar machtigingen

• Druk op machtigingen.

12. Ga naar de locatie permissies

• Druk op locatie.

13. Geef de app de juiste machtiging

• Druk op altijd toestaan.

14. De Picasse app bovenaan laten weergeven

• Druk op bovenaan weergeven.

15. Geef Picasse de machtiging

• Druk op de slider bij machtiging toestaan.

16. Geef de app toegang tot niet storen meldingen

De App wil je meldingen sturen die door de stilstand heenkomen.

• Druk op instelling wijzigen en zet de niet storen toegang aan voor Picasse.
  • Druk op het pijltje terug zodat je weer bij de app terecht komt.

17. Geef de app de juiste batterij instellingen

De app vraagt om Picasse uit de “Geoptimaliseerd voor batterijbesparing” lijst te halen.

• Druk op “Uitsluiten
  • Druk op “Toestaan”.

Let op: De app is klaar voor gebruik, maar vergeet niet automatisch updaten in te schakelen in Play Store (zie instructie hieronder).

Nadat de app is geïnstalleerd adviseren wij deze in de snel keuze balk onderaan te plaatsen.

Zet automatisch updaten aan

Om de Picasse app goed te laten werken, is het belangrijk dat je de app automatisch update.

1. Controleer of de Play Store Picasse automatisch update

• Open de app Play Store op je telefoon.

2. Ga naar instellingen

• Druk rechtsboven op je profiel en ga onderaan naar instellingen.

3. Ga naar netwerkvoorkeuren

• Ga onder instellingen vervolgens naar netwerkvoorkeuren.
  • Druk op downloadvoorkeur voor app.

4. Selecteer alleen via Wifi

• Druk op “Alleen via Wifi” en vervolgens op “Klaar”.

Problemen oplossen

Mijn aanwezigheid is onjuist

Het kan zijn dat je nog aanwezig staat op je werk terwijl je in werkelijkheid al thuis bent. Om een juiste aanwezigheid te krijgen volg je de stappen hieronder:

1. Controleer of je aanwezigheid goed staat

• Ga naar de Picasse app.
  • Druk rechtsboven in het scherm op de 3 puntjes.

• Druk rechtsboven op instellingen.
  • Druk op locaties bijwerken.
  • Zet de sliders aan van de locaties waar je aanwezig bent.
  • Druk op “bevestig

Bij sommige Android-apparaten is er een functie om app-permissies automatisch te verwijderen wanneer de app niet gebruikt wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de aanwezigheidsregistratie niet meer werkt. Controleer daarom of alle bovenstaande genoemde permissies nog kloppen. Zorg er daarna voor dat de permissies niet meer automatisch verwijdert worden door de onderstaande stappen uit te voeren.

1. Zet “wis machtiging bij niet gebruik app” uit

• Ga naar instellingen.
  • Zoek naar apps.

• Zoek in de zoekbalk naar “Picasse Receiver”.

• Zorg dat de slider knop “wis machtiging bij niet gebruik app” uitstaat.

2. Controleer de batterij instellingen

• Ga naar instellingen.
  • Zoek naar apps.

• Zoek in de zoekbalk naar “Picasse Receiver”.

• Druk onderaan op “Batterij”.
  • Selecteer vervolgens “Onbeperkt”.

Ik hoor geen geluid als oproepen binnen komen

Het kan voorkomen dat je een oproep mist doordat je geen geluid krijgt tijdens de oproep.

Om ervoor te zorgen dat je weer geluid krijgt bij meldingen volg je de stappen hieronder:

1. Zet het sturen van suggesties aan in de instellingen van de app

• Ga naar de Picasse app en druk rechtsboven in het scherm op de 3 puntjes, druk vervolgens op instellingen.

2. Ga naar de instellingen van de app

• Druk op instellingen.

3. Schakel de instelling uit

• Zet de instelling “stop met het sturen van suggesties voor instellingen” uit.

4. Ga naar instellingen

De Picasse app heeft internet verbinding nodig. Als vliegtuigstand staat ingeschakeld, wordt de internetverbinding verbroken.

• Ga naar instellingen.
  • Druk op verbindingen.

5. Controleer of de vliegtuigstand uit staat

• Controleer of vliegtuigmodus uit staat.

Ik heb nog vragen

Kom je er niet uit of heb je andere problemen ervaren bij het installeren van de Picasse app.

• Neem contact op met je interne beheerder van het Picasse systeem.
  • Stuur een email naar de support afdeling van Picasse via: support@picasse.com
  • Bel naar de support afdeling via het telefoonnummer +31 88 742 2701.

Verkorte handleiding Android APP installatie (receiver/ontvang)

• Installeer de Picasse app.

• Open de Picasse app.

Je komt bij het inlogscherm terecht:

• Voer je telefoonnummer in ( +31, dus zonder 0 ). Ter voorbeeld: +31 6 99999999.

• Voer de vertificatiecode in die per sms gestuurd wordt. Vaak gaat dit automatisch.

• Geef de app toegang tot de ‘locatie voorzieningen’ (geofencing). Vaak zijn enkel de opties: eenmalig, tijdens gebruik van de app, nooit mogelijk. Klik bij de volgende pop-up op ‘ga naar instellingen’. Klik op ‘permissies’, vervolgens op ‘locatie’ en selecteer altijd. Let hierbij ook op dat de exacte locatie aan staat. Ga terug naar de app en druk op ‘Voltooien’.

• Krijg je deze pop up niet, doe dit handmatig na de installatie! Ga naar de instellingen van de telefoon, zoek de Picasse app. Klik op ‘permissies’, vervolgens op ‘locatie’ en selecteer altijd. Let hierbij ook op dat de exacte locatie aan staat.

• Geef Picasse toestemming voor het sturen van ‘notificaties’.

• Geef Picasse toestemming om de app ‘bovenop te weergeven’. Je komt in de instellingen, scrol tot je de Picasse app vind, klik erop en zet de ‘slider’ aan (naar rechts).

• Geef Picasse toestemming voor het sturen van ‘kritieke meldingen’. Je komt in de instellingen, scrol tot je de Picasse app vind, klik erop en zet de ‘slider’ aan (naar rechts).

• Geef Picasse toestemming om de ‘niet storen’ stand te negeren. Klik bij de volgende pop-up op ‘ga naar instellingen’. Scrol tot je de Picasse app vind, klik erop en zet de ‘slider’ aan (naar rechts). Klik op toestaan.

• Geef Picasse toestemming om de ‘batterij-optimalisatie’ te negeren door bij de volgende pop-up op ‘uitsluiten’ te klikken.

• Geef Picasse toestemming om ‘op de achtergrond te runnen’ door bij de volgende pop-up op ‘toestaan’ te klikken.

• Ga naar de instellingen van de telefoon. Ga naar apps en zoek de Picasse app. Scrol naar beneden en zet de slider voor ‘Wis machtigingen bij niet gebruiken app’ uit (naar links).

• Zorg ervoor dat je altijd de laatste versie hebt van de Picasse app. Zo niet, update deze. Let erop dat je app-updates aan hebt staan in de instellingen van de Google Playstore.

• Zorg dat je de laatste versie hebt van ANDROID. Zo niet, update deze.

Deel deze handleiding

Deel deze handleiding door gebruik te maken van onderstaande knoppen.

We ondervinden momenteel problemen met de bereikbaarheid van ons platform. We werken aan een oplossing.