Aanwezigheidsregistratie

Het Picasse systeem biedt de mogelijkheid voor het registeren van de aanwezigheid van (bedrijfs)hulpverleners op de werklocatie. Dit gaat op basis van Geofencing.

Hierdoor zijn wij in staat real time inzage te geven in wie er snel ingezet kunnen worden tijdens een lokaal incident. Daarnaast biedt Picasse (historisch) inzicht in de bezettingsgraad en kan het systeem managers direct informeren wanneer de bezettingsgraad onder een gewenst niveau komt.

Hoe werkt het

Van de werklocaties worden zogenaamde geofences aangemaakt, zie voorbeeld onder. Via een app van Picasse op jouw telefoon houden we bij wanneer je de geofence binnenkomt en wanneer je weer vertrekt. Voor het tijdsvak tussen binnenkomst en vertrek gaan wij er vanuit dat je binnen de geofence bent gebleven. Zowel binnen als buiten de geofence weten wij niet waar je bent. Wij volgen je dus op geen enkele manier. Ook is alleen je laatste status (aanwezig/niet aanwezig) opvraagbaar. Wij houden geen persoonlijke aanwezigheidslogs bij.

Vereisten voor een betrouwbare aanwezigheidsregistratie

Het is zeer belangrijk dat je als BHV’er onderstaande aanwijzingen opvolgt. In veel situaties worden alleen aanwezige hulpverleners opgeroepen. Wanneer je dan niet bent geregistreerd op locatie, ben je niet inzetbaar wanneer dat nodig is.

• Zorg dat je smartphone voorzien blijft van de laatste beschikbare versie van iOS of Android en van de Picasse app. Bij voorkeur auto update aanzetten.
  • Geef de Picasse app de permissies waar het om vraagt. De toegang tot locatie dient op “altijd toestaan” te staan. Dit kun je alleen instellen via instellingen op je telefoon (zoek de Picasse app op en geef de permissie onder locatie)
  • Zolang bovenstaande nog niet is gedaan, kan je telefoon van tijd tot tijd een melding geven dat de Picasse app op de achtergrond je locatie voorziening heeft gebruikt en vraagt of het dit mag blijven doen. Geef hier toestemming voor en geef aan dat er ALTIJD van locatie de voorziening gebruik gemaakt mag worden.
  • Zorg ervoor dat je smartphone een internetverbinding heeft via Wi-Fi of mobiel internet (bij voorkeur beide opties, dat verbetert de werking van geofencing).
  • Zorg dat je Picasse app zijn werk kan doen tijdens aankomst of vertrek van een werklocatie. Dit betekent dat je telefoon aan moet staan met ingeschakelde internetverbinding- en locatiediensten.

Zie voor uitgebreidere informatie over de de installatie en gebruik van de app op

Voorbeeld Geofence

geofence-voorbeeld