Educatie

De uitdagingen voor veiligheid bij onderwijsinstellingen

  • Faciliteiten zijn vaak groot en liggen ver uit elkaar.
  • Gebouwen zijn publiekelijk toegankelijk met weinig (structurele) toegangscontrole.
  • Medewerkers leerlingen en studenten lopen in en uit.
  • Medewerkers werken op verschillende locaties en hebben variërende werktijden en roosters.

Picasse helpt in deze complexe omgeving bij het  borgen van een efficiënte en parate organisatie bij incidenten, verstoringen, calamiteiten en crisis en helpt bij het structureel verlagen van beheerskosten.

Een campus of bedrijfsterrein is een ingewikkelde omgevingen voor het coördineren van bedrijfsoverschrijdende incidenten en crisis. Onderlinge communicatie en samenwerking is essentieel om snel te kunnen reageren. De flexibiliteit van het Picasse platform zorgt ervoor dat de verschillende organisaties elkaar snel kunnen waarschuwen, met elkaar in contact kunnen komen en van informatie kunnen voorzien zonder dat er een gezamenlijke administratie gevoerd hoeft te worden.

  • Automatisch direct contact tussen organisaties
  • Eigen óf gezamenlijke administratie.
  • Koppelen met de verschillende gebouwgebonden (veiligheids-) systemen
  • Snel iedereen op het terrein informeren.
  • Flexibele koppeling met andere oproepsystemen.
  • Meertalige ondersteuning voor internationale omgevingen.

Direct inzicht in het aantal hulpverleners
Met behulp van de module aanwezigheidsregistratie is er altijd een duidelijk overzicht van het aantal beschikbare BHV-ers in het pand. Dit is voor veel onderwijsorganisaties een onmisbare functionaliteit vanwege de veelal wisselende bezetting (denk hierbij aan: flexibele roosters, vakanties en lessen in wisselende gebouwen). In het geval van een te lage bezetting kan het alarmeringssysteem automatisch een waarschuwingsbericht versturen, zodat het BHV team preventieve maatregelen kan nemen.

Noodknoppen voor extra veiligheid
Helaas is (dreigende) agressie nog steeds een groeiend probleem binnen veel onderwijsinstellingen. Leerkrachten en leerlingen voelen zich daardoor niet altijd veilig. Escalatie van vechtpartijen of slecht nieuws gesprekken kunnen voorkomen worden door het gebruik van de draadloze paniekknop van Picasse. Deze knop is gekoppeld aan het alarmeringssysteem en kan discreet ingedrukt worden voor hulp. Zo kan er direct een open spraak-luister verbinding worden opgezet zodat hulpverleners meteen kunnen horen wat er aan de hand is en kunnen inspringen of geruststellen. En kan er direct een SMS en/of push-bericht verzonden worden met de locatie coördinaten zodat de hulpverleners weten waar het incident zich afspeelt.

We staan voor jou klaar

Voor vragen over de werking van het Picasse systeem of als je meer wil weten over wat Picasse voor jou kan betekenen. Neem gerust contact op en we helpen je graag verder op weg.