Bouw & Industrie

In de bouw en industrie zijn er een aantal factoren die een grote invloed hebben op het bedrijfssucces: (1) goede bedrijfscontinuïteit om uitvaltijd te beperken, (2) hoge efficiëntie in alle processen en (3) maximale veiligheid en beveiliging voor personeel en machines. 

Betere veiligheid en continuïteit

In een steeds meer verbonden wereld stelt dit nieuwe uitdagingen voor kritische communicatie; om snel en veilig via het juiste kanaal bij de juiste persoon te komen, moeten waarschuwingen van een breed scala aan systemen en noodoproepen van medewerkers worden beheerd, verwerkt en gecontroleerd.

Picasse is het systeem voor razendsnel communiceren met de juiste (groepen) personen via GSM of DECT telefoon in geval van incidenten en calamiteiten binnen de industrie. De betrouwbaarheid van het Picasse platform is zeer hoog omdat er voor het versturen van berichten gebruik van 4 kanalen kan worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om een alarmmelding te versturen. Dit kan via SMS, een push-bericht via de Picasse app, een telefonische oproep en/of een e-mail verzonden worden.

  • Met één handeling indringende tekst- of spraakberichten sturen naar (groepen) personen;
  • Met één handeling telefonische vergaderingen opzetten, waarbij het Picasse systeem d.m.v. intelligente routines beschikbare personen met benodigde specialismen kan bellen en toevoegen aan het groepsgesprek.

Bovenstaande kan geheel automatisch uitgevoerd worden bij incidenten die gedetecteerd worden door gekoppelde systemen (brandbeveiliging, gebouwbeheer, productiesystemen, etc.). Een koppeling met een brandmeldcentrale is te certificeren conform NEN 2575:2004.

Mocht de eigen communicatie en/of energie infrastructuur verstoord zijn door een incident of calamiteit dan gebruikt Picasse de ingebouwde gsm module of noodstroomvoorziening als backup. Vanwege de eenvoudige bediening wordt in cruciale situaties geen kostbare tijd verspild. Belangrijk aspect van het systeem is de inzet van generieke communicatiemiddelen zoals GSM en DECT telefoon, zodat investeringen in PZI (pagers, semafonie) achterwege kunnen blijven. Eventueel zijn hybride oplossingen mogelijk waarbij PZI, portofonie en andere systemen volledig worden geïntegreerd.

Aanvullend zijn er paniekknoppen beschikbaar voor situaties waarin het niet mogelijk is om via een telefoon een oproep en/of melding te doen.

Binnen een productie omgeving is er veel aandacht voor veiligheid en continuïteit. Incidenten kunnen grote gevolgen hebben voor zowel het bedrijf als voor de externe omgeving. Daarom is het van cruciaal belang dat er snel en betrouwbaar gecommuniceerd word in geval van storingen en calamiteiten.

We staan voor jou klaar

Voor vragen over de werking van het Picasse systeem of als je meer wil weten over wat Picasse voor jou kan betekenen. Neem gerust contact op en we helpen je graag verder op weg.