Locatiebepaling Picasse App

Picasse registreert je alleen als je op je werk bent!

Bij Picasse hebben we privacy hoog in het vaandel staan. Daarom vraagt de Picasse app je locatie alleen op als het echt nodig is. Zodra je je werkomgeving verlaat, verliezen we je uit het oog. Wil je weten hoe het precies zit met je privacy en de locatiemeldingen die je ontvangt?

Privacy en locatie-meldingen

Locatiemelding iOS 13Als je de Picasse app installeert vraag deze toestemming om bij te houden wanneer je op je werkplek aankomt en wanneer je weggaat. Deze informatie hebben we nodig om ervoor te zorgen dat we je alleen oproepen als je in de buurt bent en om te waarschuwen als er niet genoeg mensen op een locatie zijn om hulp te kunnen verlenen.

Om je op de hoogte te houden van de informatie die we verzamelen, krijg je regelmatig meldingen op je iPhone (vanaf iOS 13). Om de paar dagen krijg je een pop-up met locatiemelding. Je ziet dan een mededeling en een kaart die aangeeft waar en hoe vaak de app je locatie heeft opgevraagd. De melding legt ook uit waarom de Picasse app je locatie wilde weten.

Als je deze locatiemeldingen vervelend vindt, kun je ze als volgt uitschakelen:

  • Open Instellingen
  • Ga naar ‘Privacy’
  • Selecteer ‘Locatievoorzieningen’
  • Tik op ‘Locatiemeldingen’
  • Schakel ‘Toon kaart in locatiemeldingen’ uit