Universiteit Collegezaal Studenten

Crisiscommunicatie

Diverse universiteiten maken gebruik
van Picasse tijdens crises

Slider

Diverse universiteiten en financiële instellingen roepen crisisteams op met de slimme crisiscommunicatiesystemen van Picasse

Wat het doet

Picasse zorgt — afhankelijk van het type crisis en de impact ervan op de organisatie — voor het oproepen van het juiste crisisteam. Het Picasse systeem zorgt ervoor dat alle rollen in een crisisteam opgeroepen worden, waarbij de afhankelijkheid van niet beschikbare crisis-teamleden tot een minimum teruggebracht wordt.

Eenvoudig oproepen

Automatische teamformatie

Automatisch in telefonisch overleg

De situatie

Bij universiteiten zijn er veelal crisisteams per gebouw geformeerd. Deze worden opgeroepen bij een grote calamiteit in of met een gebouw, bijvoorbeeld bij een grote brand. Daarnaast is er een centraal crisisteam die opgeroepen wordt bij gebouwoverstijgende en zeer grote calamiteiten.

Elk crisisteam bestaat uit een aantal rollen (crisismanager, notulist, communicatiedeskundige, informatiecoördinator en inhoudelijk deskundigen), waarbij elke rol door meerdere personen ingevuld kan worden.

Studenten Campus Gebouwen
Crisiscommunicatie Probleem

Het probleem

Gelukkig kom een echte crisis niet vaak voor. Als het dan toch gebeurd, dan is een snelle formatie en oproep van het juiste crisisteam van essentieel belang. Het mag daarbij geen vraag zijn hoe dat kan worden bewerkstelligd.

Daarnaast is het belangrijk dat het opgeroepen leden van het crisisteam zo snel mogelijk de situatie met elkaar kunnen bespreken.

Helaas zijn genoemde uitdagingen niet altijd goed opgelost en/of duidelijk ten tijde van een crisis.

De oplossing

Picasse kan op verschillende manieren het oproepen van crisisteams faciliteren. Dit kan via een tabletsysteem dat opgesteld wordt bij de meldkamer, maar dit kan ook via een app of door het bellen van een specifiek telefoonnummer. Voor welke methode er ook gekozen wordt, het Picasse systeem alarmeert en belt de eerst beschikbare personen per rol en voegt de gevonden personen toe aan een telefonisch overleg.

Diegene die besluit het crisisteam op te roepen en met elkaar in overleg te brengen hoeft hiervoor uitsluitend op een knop te drukken of een telefoonnummer te bellen. Het crisiscommunicatiesysteem van Picasse doet de rest.

Crisiscommunicatie Tablet bij Receptie

Meer weten? Neem contact op

Uitproberen? Vraag een demo aan