Crisiscommunicatie
Diverse universiteiten maken gebruik van Picasse tijdens crises

Snel en efficiënt communiceren om schade te beperken.

Picasse roept het juiste crisisteam bijeen, afhankelijk van het type crisis en de impact ervan op de organisatie. Het systeem zorgt ervoor dat meteen duidelijk is welke teamleden beschikbaar zijn en zorgt dat het Crisis Management Team direct wordt opgeroepen en kan overleggen.

  • Besteedt minder tijd aan onderhoud van incident management-, resumption- en continuity plannen.
  • Beschik over een flexibele oplossing die ook "ongeplande" scenario's ondersteunt.
  • Verspil geen tijd door bellijsten en procedures door te nemen in dringende situaties,
  • Bewaar records en opnames voor compliance doeleinden.
  • Waarborg vroege detectie en minimaliseer schade door laagdrempelig en gebruiksvriendelijke oproep en escalatiemogelijkheden.
  • Houdt overzicht en controle door bestaande hulpverlenings en incident beheerprocessen in uw organisatie te verbinden.
  • Verbeter uw organisatie continu door analyses en rapportages.
  • zorg dat alle relevante informatie 'op een dienblad’ aangeboden wordt om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen.​
  • Automatisch alarmeren door integratie met (bestaande) monitoring en (gebouwgebonden) incident beheers systemen.

De juiste stakeholders

op het juiste moment

met de juiste informatie

snel samenbrengen

Een voorbeeld...

Diverse universiteiten en financiële instellingen gebruiken de slimme crisiscommunicatiesystemen van Picasse

Universiteiten bestaan uit een grote groep gedeeltelijk autonome organisaties. Als er ergens een incident is, wordt direct een team samengesteld dat bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende faculteiten.

Elk crisisteam heeft een crisismanager, notulist, communicatiedeskundige, informatiecoördinator en inhoudelijk deskundigen. Deze rollen kunnen door meerdere personen ingevuld worden. Picasse zorgt ervoor dat het team de juiste samenstelling heeft en direct samengebracht wordt voor overleg. 

evacueren en ontruimen

Het probleem

Gelukkig kom een echte crisis niet vaak voor. Als het dan toch gebeurt, moet er razendsnel een crisisteam klaarstaan. Er is dan geen tijd meer om na te denken over de teamsamenstelling, rolverdeling of communicatielijnen.

De leden van het crisisteam moeten elkaar meteen weten te vinden om de situatie met elkaar te bespreken.

Helaas gaat dat niet altijd goed. Daarom is een betrouwbaar communicatiesysteem nodig waarmee je in noodsituaties snel kunt handelen.

De oplossing

Picasse kan op verschillende manieren crisisteams bijeenroepen. Via de meldkamer, door managers, medewerkers, via een app of door het bellen van een specifiek telefoonnummer. Voor welke methode je ook kiest, het Picasse systeem alarmeert en belt de juiste personen zodat er een gebalanceerd crisisteam ontstaat waarin alle rollen vertegenwoordig zijn. De teamleden worden meteen toegevoegd aan een telefonisch overleg.

Een druk op de knop of een telefoontje is voldoende om het crisisteam op te roepen en met elkaar in overleg te brengen. Het crisiscommunicatiesysteem van Picasse doet de rest.

Meer weten?