Bedrijfshulpverlening Gemeente Enschede

Gemeente Enschede vertrouwt op Picasse in noodsituaties om hulpverleners op te roepen. 

Gemeente Enschede is een grote gemeente met twaalf panden in Enschede en Losser. De gemeente heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en heeft daarom meer dan 250 BHV-ers opgeleid, 25 hoofden BHV en zo’n 200 agressie hulpverleners. Tot 2014 gebruikte men piepers om bedrijfshulpverleners op te roepen.

Er waren regelmatig problemen met de ouderwetse piepers waardoor hulpverleners ze vaak vergaten. De opkomst bij calamiteiten liet daardoor te wensen over. Bovendien werden de kosten van het PZI systeem steeds hoger. 

Na een uitgebreide marktconsultatie en vergelijkingen met andere partijen koos gemeente Enschede voor het Picasse systeem.

Het systeem alarmeert de aanwezige hulpverleners in de buurt van het incident op een slimme en handige manier. De opkomst van hulpverleners is sinds de invoering van Picasse enorm verbeterd. Met de uitstekende en snelle IT ondersteuning van Picasse, is de BHV van de gemeente Enschede in goede handen. Het systeem wordt steeds verder uitgebouwd. In de afgelopen jaren zijn er diverse koppelingen gerealiseerd tussen brandmeldcentrales en het Picasse systeem waardoor ook de brandalarmering nu zeer efficiënt verloopt.

De verbeteringen voor Gemeente Enschede

  • Realtime inzicht in de aanwezigheid van meer dan 300 BHV-, en agressiehulpverleners verspreid over twaalf verschillende panden;
  • Bij calamiteiten worden de aanwezige hulpverleners razendsnel gealarmeerd;
  • Enorm verbeterde opkomst van hulpverleners;
  • Uitstekende ondersteuning.

Samen met vele andere gemeenten maakt de gemeente Enschede – met grote tevredenheid gebruik van Picasse om BHV’ers en agressie hulpverleners op te roepen voor incidenten. 

Meer weten? Bekijk onze speciale BHV Alarmering website, waarin alle BHV functionaliteiten uitgelicht worden.

Andere artikelen die mogelijk interessant zijn