Snel verstoringen oplossen?
Technisch Beheer Nederland zet Picasse in voor het automatisch oproepen van engineers

Technisch Beheer Nederland  zet Picasse in voor het starten van communicatie acties, zodra systemen of processen vooraf ingestelde waarden overschrijden

Wat het doet

Het Picasse systeem zorgt er voor dat er altijd voldoende gekwalificeerde personen worden opgeroepen om een probleem op te lossen. Urgente systeemstoringen hoeven niet meer langs een meldkamer, maar worden automatisch naar de juiste personen gerouteerd.

Kostenverlaging door automatisering

Snellere reactietijd door efficiëntere communicatie

Geen afhankelijkheid van derden (meldkamers)

De situatie

Technisch Beheer Nederland (TBN) onderhoudt en beheert technische installaties voor derden en levert daarmee totale ontzorging voor de klant. Voor het sturen en monitoren van processen en systemen worden veelal lokale gebouwbeheersystemen (GBS) ingezet. Zodra een GBS een verstoring aan een systeem of proces constateert worden de engineers van TBN opgeroepen om het probleem te verhelpen.

gebouwbeheer-systeem-it
Vrouw-die-mail-verstuurd

Het probleem

Het oproepen van de engineers werd voorheen uitgevoerd door een meldkamer die 24 x 7 paraat moest staan. Het GBS stuurde een mail met daarin het probleem gespecificeerd aan de medewerker van de meldkamer. De medewerker beoordeelde vervolgens het incident en besloot vervolgens of en wie hij moest bellen.

Dit is een tijdrovend en kostbaar proces en TBN zocht derhalve naar een manier om dit te automatiseren.

De oplossing

De gebouwbeheersystemen communiceren nu rechtstreeks met Picasse via e-mail. Op basis van het e-mail adres waar het GBS de e-mail naar toe stuurt, weet Picasse precies welke actie nodig is.

Picasse zorgt er vervolgens voor dat er precies voldoende engineers met de juiste expertise opgeroepen worden. Dat gaat helemaal vanzelf, waar of wanneer het incident ook optreedt.

Door het nieuwe proces is de reactietijd op incidenten sterk gereduceerd. Ze worden nu sneller en tegen aanzienlijk lagere kosten opgelost.