Hulpverleners oproepen.
De gemeente Enschede vertrouwt op Picasse in noodsituaties
Samen met vele andere gemeenten maakt de gemeente Enschede – met grote tevredenheid gebruik van Picasse om BHV’ers en agressie hulpverleners op te roepen voor incidenten.
- Het Picasse systeem geeft realtime inzicht in de aanwezigheid van meer dan 300 BHV- en Agressie hulpverleners verspreid over twaalf verschillende panden.
- Bij calamiteiten worden de aanwezige hulpverleners razendsnel gealarmeerd.
- Hierdoor is de opkomst van hulpverleners enorm verbeterd.
Hoge opkomst van hulpverleners
Overzicht van aanwezige hulpverleners
Uitstekende ondersteuning
De situatie
Gemeente Enschede is een grote gemeente met twaalf panden in Enschede en Losser. De gemeente heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en heeft daarom meer dan 250 BHV-ers opgeleid, 25 hoofden BHV en zo’n 200 agressie hulpverleners. Tot 2014 gebruikte men piepers om bedrijfshulpverleners op te roepen.


Het probleem
Er waren regelmatig problemen met de ouderwetse piepers zodat hulpverleners ze links lieten liggen. De opkomst bij calamiteiten liet daardoor te wensen over. Bovendien werden de kosten van het PZI systeem steeds hoger.
Na een uitgebreide marktconsultatie en vergelijkingen met andere partijen koos gemeente Enschede voor het Picasse systeem.
De oplossing
De gemeente Enschede is erg tevreden met het Picasse systeem. Het systeem alarmeert de aanwezige hulpverleners in de buurt van het incident op een slimme en handige manier. De opkomst van hulpverleners is sinds de invoering van Picasse enorm verbeterd.
Met de uitstekende en snelle IT ondersteuning van Picasse, is de BHV van de gemeente Enschede in goede handen. Het systeem wordt steeds verder uitgebouwd. In de afgelopen jaren zijn er diverse koppelingen gerealiseerd tussen brandmeldcentrales en het Picasse systeem waardoor ook de brandalarmering nu zeer efficiënt verloopt.
Meer weten? Bekijk onze speciale BHV Alarmering website, waarin alle BHV functionaliteiten uitgelicht worden.