Bouw & Industrie
Een betere veiligheid met efficiënte crisiscommunicatie

Betere veiligheid en continuïteit binnen de industrie met slimme communicatie

Binnen een productie omgeving is er veel aandacht voor veiligheid en continuiteit. Incidenten kunnen grote gevolgen hebben voor zowel het bedrijf zelf als voor de externe omgeving. Daarom is het van cruciaal belang dat er snel en betrouwbaar gecommuniceerd word in geval van storingen en calamiteiten.

Betrouwbaar & razendsnel

Picasse is het systeem voor razendsnel communiceren met de juiste (groepen) personen via GSM of DECT telefoon in geval van incidenten en calamiteiten binnen de industrie. De betrouwbaarheid van het Picasse platform is zeer hoog omdat er voor het versturen van berichten gebruik kan worden gemaakt van 4 kanalen. Een alarmmelding kan via SMS, een pushbericht via de Picasse APP, een telefonische oproep en een e-mail verzonden worden.

  • Met één handeling indringende tekst- of spraakberichten sturen naar groepen personen;
  • Met één handeling telefonische vergaderingen opzetten, waarbij het Picasse systeem d.m.v. intelligente routines beschikbare personen met benodigde specialismen kan bellen en toevoegen aan het groepsgesprek;

 

Bovenstaande kan geheel automatisch uitgevoerd worden bij incidenten die gedetecteerd worden door gekoppelde systemen (brandbeveiliging, gebouwbeheer, productiesystemen, etc.). Een koppeling met een brandmeldcentrale is te certificeren conform NEN 2575:2004.

Mocht de eigen communicatie en/of energie infrastructuur verstoord zijn door een incident of calamiteit dan gebruikt Picasse de ingebouwde gsm module of noodstoomvoorziening als backup. Vanwege de eenvoudige bediening wordt in cruciale situaties geen kostbare tijd verspild. Belangrijk aspect van het systeem is de inzet van generieke communicatiemiddelen zoals GSM en DECT telefoon, zodat investeringen in PZI (pagers, semafonie) achterwegen kunnen blijven. Eventueel zijn hybride oplossingen mogelijk waarbij PZI, portofonie en andere systemen volledig worden geïntegreerd.

Overtuig jezelf!

Ontdek wat het systeem voor je organisatie kan betekenen en vraag om een demo op locatie.

Specifieke functionaliteiten en oplossingen voor de industriële sector

Koppelingen met machines

Onderhoudsmeldingen en storingen van machines automatisch doorgeven aan de dienstdoende monteur.

Scenario's

Instellen van scenario's voor verschillende automatische handelingen als het openen van slagbomen en nooduitgangen.

Automatische alarmnotificaties

Bij het bereiken van een minimale of maximale temperatuur of als er een alarm afgaat of een server uitvalt.

Man-down procedure

Het sturen van een automatisch bericht middels een man-down telefoon wanneer een solo-medewerker een ongeval heeft.