Monitoring Picasse

BVH Alarmering

Gemeente Enschede vertrouwt
op Picasse in noodsituaties

Slider

Gemeente Enschede maakt – samen met vele andere gemeentes – met grote tevredenheid gebruik van Picasse om BHV'ers en agressie hulpverleners op te roepen voor incidenten.

Wat het doet

Het Picasse systeem geeft gemeente Enschede realtime inzicht in de aanwezigheid van meer dan 300 BHV- en Agressie hulpverleners binnen 12 verschillende panden. In geval van calamiteiten worden aanwezige hulpverleners razendsnel gealarmeerd. Hierdoor is de opkomst van hulpverleners enorm verbeterd.

Hoge opkomst van hulpverleners

Overzicht van aanwezige hulpverleners

Uitstekende IT ondersteuning

De situatie

Gemeente Enschede is een grote gemeente met een 12-tal panden in Enschede en Losser. Tot 2014 gebruikten zij piepers om bedrijfshulpverleners op te roepen. De gemeente Enschede heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en heeft daarom meer dan 250 BHV-ers opgeleid, 25 hoofden BHV en zo'n 200 agressie hulpverleners.

Gemeente Enschede Buitenkant
Pieper Pager

Het probleem

Er waren regelmatig problemen met de ouderwetse piepers en hulpverleners namen ze daarom niet altijd mee. De opkomst bij calamiteiten liet daardoor te wensen over. Bovendien werden de kosten van het PZI systeem steeds hoger.

Na een uitgebreide marktconsultatie en vergelijkingen met andere partijen koos gemeente Enschede met volle overtuiging voor het Picasse systeem.

De oplossing

Het Picasse systeem zorgt voor snelle en betrouwbare alarmering van honderden hulpverleners. Het Picasse systeem alarmeert slim naar de aanwezige hulpverleners in de buurt van het incident. De opkomst van hulpverleners is sinds de invoering van Picasse enorm verbeterd.

Gemeente Enschede geeft aan uitermate tevreden te zijn met de uitstekende en snelle IT ondersteuning van Picasse, waardoor gemeente Enschede goed ontzorgt wordt. Inmiddels hebben zij in de afgelopen jaren samen met Picasse diverse koppelingen gemaakt tussen brandmeldcentrales en het Picasse systeem waardoor ook de brandalarmering nu zeer efficiënt verloopt.

Meer weten? Bekijk onze speciale BHV Alarmering website, waarin alle BHV functionaliteiten uitgelicht worden.

Meer weten? Klik hier

Uitproberen? Vraag een demo aan